Månadens design

Frakt ohlsson & lohaven

Gentlemen's Hardware

Gift Republic

William Morris

Astrid Lindgren

 

Gift in a tin

Petit collage

Månadens Design

Oktober 2021

Vem är du?

Stephen Grace, Senior Designer på Gift Republic.

Ge oss en snabb presentation av DIY Tie Dye kit!

DIY Tie Dye kitet är perfekt för dig som själv vill skapa egna, roliga och fräcka T-shirts.

Kitet funkar för alla åldrar, är enkelt att använda och innehåller allt du behöver för att sätta igång!

Hur kom du på idén?

Efter att ha undersökt marknaden ville vi utveckla en serie trendiga Gör-Det-Själv Kit som kan väcka människors intresse för hantverksmässiga, hemmagjorda saker.

Det här kitet ger dig möjlighet att skapa och visa upp din egen och unika design.

På vilket sätt är det en bra present?

Gör-Det-Själv kitet är perfekt att använda när man vill varva ner. Skapandet kombinerar avkoppling och nöje – vem vill inte ha det?

I vår serie med Gör-det-själv kit finns också DYI Yoga Bracelet Kit , DIY Cross Stitch kit och även nyheten DYI Dreamcatcher.

Till sist- om du var en färg, vilken skulle du vara?

Blå! Eftersom det är den huvudsakliga färgen i mitt favoritfotbollslag, AFC Wimbledon (även kallade the Mighty Wombles).

 

DIY Tie Dye Kit

 

September 2021

Vad heter du? 
Jag heter Callum och är Senior Designer på Luckies.

Ge en snabb presentation av Trees of Interest Poster.
Trees of Interest är ytterligare en av våra posters i kollektionen The Chartologist med interaktiv väggkonst. Vi samarbetar med illustratörer och konstnärer för varje poster, i det här fallet Katie Putt. Katie Putt har illustrerat 18 av världens signifikanta och vackra träd, samt ikoner av deras löv och fröer som du kan skrapa fram när du antingen har sett, klättrat i, kramat om eller suttit under ett av träden- du väljer själv! 
Varje träd visas med sitt namn på engelska och Latin, och dessutom rolig fakta om trädet i fråga.

Hur fick ni idén till till Trees of Interest Postern?  
Vi ville starta The Chartologist kollektionen med en rad olika posters med naturmotiv, och då kändes träd som det perfekta sättet att börja. Träd är något som så gott som alla har tillgång till och 
vi kände direkt när vi träffade Katie på en illustratörsmässa att hon skulle vara den perfekta illustratören för den här postern. Hennes detaljrika vattenmålningar gör verkligen rättvisa åt skogen och den naturens skönhet.

På vilket sätt är Trees of Interest Postern en bra present? 
Liksom alla Chartologist posters är Trees of Interest inte bara ett stycke vacker konst att sätta på väggen, men eftersom den dessutom är interaktiv så blir den en unik och personlig present till vem du än ger den till.

Har du själv en Trees of interest Poster och var sitter den? 
Jag har en i mitt provisoriska hemmakontor, på väggen ovanför en stor samling växter; det är min lilla grönskande hörna, perfekt när jag är fast vid skrivbordet.

Vad tycker du är mest intressant med träd?
Träd utsöndrar fytoncider som, när du andas in dem, kan hjälpa till att sänka ditt blodtryck och göra dig mer avslappnad. Dessutom blir man lycklig av att titta på träd, man blir mindre stressad och mer kreativ, en stor anledning att ha en Chartologist-poster på väggen!

 

Poster Trees of Interest

 


Augusti 2021

Vem är du?

Stephen Grace, Senior Designer på Gift Republic.

Ge en snabb presentation av Catastrophe!

Catastrophe är ett roligt familjespel som går ut på att stapla de söta kattungarna så högt du kan - den som får tornet att rasa förlorar!

Hur uppstod idén?

Idén kom från att se mina två katter (Pablo och Frida) klättra och springa. Jag började fundera på hur jag skulle kunna skapa ett spel med katter, och därefter föddes Catastrophe!

På vilket sätt är Catastrophe en bra present?

Catastrophe är ett fantastiskt familjevänligt spel för alla åldrar. Det är en extra bra present till kattälskare. Vi har också släppt en hundversion av spelet som heter Dogsaster och ett mindre kattspel som heter Nine Lives, så håll ögonen öppna för mer nöje!

Vad är det vanligaste kattnamnet i Storbritannien?

Vanliga kattnamn i Storbritannien är Felix, Millie och Jasper. Men naturligtvis är de två sötaste katterna i Storbritannien Pablo och Frida.

 

Läs mer om spelet Catastrophe


Juli 2021

Vilka är ni?

Vi är Sam och Jude - Grundare av SuckUK.

Presentera den sladdlösa glödlampan!

Den ser ut som en "klassisk" glödlampa - den typen vi växte upp med före den globala uppvärmningen och LED-glödlampor. Det finns dock en skillnad, detta är inte en nätdriven glödlampa, den innehåller ett uppladdningsbart batteri och kan användas som en snygg belysning eller bärbar nattlampa. Den till utseendet klassiska glödlampan lyser med 100-tals små LED-dioder.

Hur uppstod idén till den sladdlösa glödlampan?

Vi har alltid varit fascinerade av det vanliga och arketypiska. Det tycker vi att den här glödlampan är.

På vilket sätt är den trådlösa glödlampan en bra present?

På vissa sätt är det den perfekta gåvan. Vacker och bekant för alla. Ett konstobjekt med funktionalitet. Jag brukar själv ge bort dessa som gåvor! (Jag gillar att skriva meddelanden på glaset med vit färgpenna)

Var är det bästa stället att använda den sladdlösa glödlampan och varför?

Jag har mina i fruktskålen - för glödlampor påminner mig alltid om päron.

 

Sladdlös Glödlampa

 


Juni 2021

Vem är du?

Hej jag heter Eric Blomster och är VD och skapare av Svensk Husman Socks. 

Ge oss en snabb presentation av strumporna från Svensk Husman!

Svensk Husman är ett företag som vill ”göra skillnad i den stora världen”, vi vill visa vad Sverige har i traditioner avseende fika & mat och vi vill sprida glädje igenom färgglada strumpor, och till och med i händelse av pinsam tystnad kan ju en perfekt ice-breaker vara var man skaffat sina strumpor!

Hur kom du på idén med dessa strumpor?

Idén bakom strumporna kom när jag var på̊ semester med några kompisar i Spanien 2018. Jag och en kompis satt ute och pratade en kväll och jag började tänka vad man kunde göra som ingen av de övriga ledande strumpleverantörerna i världen hade gjort. I och med att jag är kock i grunden så kändes det naturligt att komma in på idéer som innehöll Svensk mat och Svenska bakverk.

På vilket sätt är era strumpor en bra present?

Våra strumpor är den perfekta presenten för dom som älskar vår svenska matkultur och fika, vi försöker skapa våra strumpor i färgglada färger som lyser upp vardagen med ett skratt och visst är dom roligare än tråkiga svarta eller vita! Sköna och snygga strumpor som förgyller vardagen!

Vilket är ditt favoritmotiv och varför?

Mitt favoritmotiv är kanelbullen, det är den absoluta favoriten då vi gjort den med dom svenska färgerna Blå, Gul i bas på strumpan så tycker jag den speglar både vår ”flagga” och att kanelbullen är något av det svenskaste vi har på fikabordet!

 

Se alla strumpor från: Svensk Husman

 


Maj 2021

Vem är du?

Jag heter Callum och är Senior Designer på Luckies.

Ge en snabb presentation av Bar Games!

En kompakt ölburk fylld med klassiska barspel för hemmet eller puben. Innehåller en komplett domino-uppsättning, en kortlek, ett dartset och en uppsättning med 5 tärningar.

Hur kom du på idén?

Alltför många gånger har jag varit på puben och önskat att jag hade haft med en kortlek, de i baren är klibbiga och saknar ett ess, tärningarna används eller så är dartpilarna trasiga.

På vilket sätt är produkten Bar Games en bra present?

Alla känner någon som älskar öl, en resa till puben eller till och med har byggt en bar hemma. Hur ofta har de fått ölglas och barhanddukar? Barspel är mycket roligare och mer användbara än något av det, och om du deltar kanske du får en öl!

Var spelar man Bar Games?

På puben! Men tills pubar och barer öppnar igen, är det perfekt att återskapa en pubatmosfär hemma.

 

Läs mer och beställ Bar Games!

 


April 2021

Vem är du?

Jag heter Georgia Holton och jag är designer på Gift Republic.

Ge en snabb presentation av Celebrity Words Of Wisdom!

Celebrity Words of Wisdom består av 100 kort som är utformade för att få människor att skratta. Bland korten hittar du allt från riktigt bra råd till några riktigt chockerande citat, av kända personer!

Hur uppstod idén?

Kändisar är en viktig del av livet och popkulturen. Vi ville skapa en produkt som spelar på kändistrenden, men något som var lite annorlunda än allt annat där ute.

På vilket sätt är Celebrity Words of Wisdom en bra gåva?

Celebrity Words of Wisdom är en rolig gåva som ger människor ett skratt. Det är ett utmärkt sätt att påminna folk om 100 av de roligaste citaten som kändisar har sagt.

Om du var en berömd person, vad skulle ditt berömda citat vara?

Om jag var berömd skulle jag förmodligen ha en hel del dumma citat, men ett citat som jag verkligen gillar är från Roald Dahl, “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

Läs mer här:  Celebrity Words Of Wisdom

 


Mars 2021

 

Vem är du?

Jag är Callum, Seniordesigner på Luckies.

Presentera Birds of Interest Postern!

Birds of Interest är en av våra första posters i kollektionen The Chartologist med interaktiv väggkonst. Vi samarbetar med konstnärer och illustratörer för att ta fram varje poster, i detta fallet är det Matt Sewell. Matt illustrerade 45 vackra fåglar från hela världen så att vi kunde göra den här intressanta 40x70 cm. postern. Alla fåglarna har namn under sig på engelska och Latin, dessutom kan du skrapa ikonerna för att markera vilka fåglar du har hört eller sett.

Hur kom du på idén?

Vi ville starta kollektionen The Chartologist med en serie posters med naturtema och fåglar kändes som en självklar kandidat. Vi hade sett Matt Sewells konst innan och lyckades få honom med på projektet och eftersom att han här så duktig på att illustrera fåglar passade det perfekt.

På vilket sätt är det en bra present?

Precis som alla posters i kollektionen är birds of interest inte bara en poster, utan en interaktiv poster vilket gör att den blir både unik och personlig, och passar perfekt som present.

Var i hemmet ska man ha sin poster?

På väggen! Den passar perfekt på barnrummet. De snällt illustrerade fåglarna passar perfekt för att lära barn att identifiera olika fåglar.

Vilken är din favoritfågel och varför?

Röd glada. De blev nyintroducerade i Storbritannien I en stad nära där jag växte upp, så jag såg dem ofta. Deras storlek och distinkta siluett gjorde att man kände igen dem direkt. Tack vare nyintroduktionen är de idag mycket vanligare.

 

Läs mer och beställ: Birds of Interest Poster

 


Februari 2021

Vem är du?

Kirsty Clark, Senior Designer på Gift Republic.

Ge en snabb presentation av Handläsningskorten!

Handläsning har använts i urminnes tider för att undersöka dina emotionella, kreativa och andliga riktningar. Med detta kortpaket kan du avslöja mysterier och hemligheter gömda i din handflata.

Hur uppstod idén med handläsningskort?

Det har funnits en växande trend med spådomsprodukter på marknaden och vi tänkte att det skulle vara ett bra komplement att skapa ett kortpaket som passar alla.

På vilket sätt är handläsningskorten en bra present?

Det är en rolig produkt som alla kan använda. Perfekt att ta med till fester och tillsammans med vänner ta reda på framtiden.

Vad säger handläsning om dig själv?

Korten säger att jag är öppensinnad, metodisk och gillar att skapa saker. Jag tror att mina vänner och familj håller med om det.

 

Läs mer och beställ: Handläsningskort

 


Januari 2021


Vem är du?

Jag heter Isaac Michael och jag är en del av designteamet på Gift Republic, där vi har en passion för två saker - design och att ha kul!

Ge en snabb presentation av Dinosaur-emaljmuggen!

Den perfekta muggen för dinosaurieälskare, emaljmuggen har ikoniska dinosaurieskelett i en vintage, anatomisk, stil.

Hur uppstod idén om Dinosaur-emaljmuggen?

Vårt Ecologie-sortiment har redan en liknande stil, med djur och växter. Vi ville addera något till kollektionen och dinosaurer är väldigt hett just nu och ger en spännande twist till sortimentet.

På vilket sätt är Dinosaur-emaljmuggen en bra present?

Designen gör produkten rolig och samtidigt ger de vetenskapliga motiven användaren lite fakta. Muggen är rolig för barn men passar så klart även perfekt på kökshyllan för äldre dinosaurieentusiaster.

Om du var en dinosaurie, vilken skulle du välja och varför?

En Diplodocus, jag är en snäll jätte! (Jag är också ganska klumpig).

 

Läs mer om. Dinosaur-emaljmuggen!

 


December 2020

Vem är du?

Kirsty Clark, Senior Designer på Gift Republic.

Ge en kort presentation av 100 Ways To Save The Planet

100 kort med information och olika aktiviteter som du kan implementera i din vardag för att hjälpa miljön och göra skillnad för vår planets framtid.

Hur uppstod idén?

De senaste åren har idén om klimatförändringar och global uppvärmning varit på tapeten. Vi måste alla titta på små förändringar vi kan göra i vår livsstil och jag tror att en viktig del av detta är utbildning och lärande av de små saker som vi alla kan göra.

På vilket sätt är 100 Ways To Save The Planet en bra present?

Korten är enkla att använda och därför perfekta för alla åldersgrupper. 100 sätt att rädda planeten är en fantastisk gåva för alla som vill vara mer miljömedvetna och behandla vår planet på ett bra sätt.

 

Läs mer och beställ: 100 Ways To Save The Planet

 


November 2020

Vem är du?

Jag heter Callum och är designer på Luckies.

Ge en snabb presentation av Stout Beer Candle!

Vårt Stout Beer Candle är ett doftljus med den rika, brända karamellen och rostade kaffedoften från en krämig stout. Det mörka gelvaxet hälls i ett stort, elegant glas och har fina ölliknande bubblor och ett sojavaxhuvud för att ge ett autentiskt utseende och en lukt som påminner om stout.

Hur uppstod idén?

En väl upphälld öl i ett fint glas med bra skum är ett ganska attraktivt objekt. De stigande bubblorna och ljuset som skiner genom glaset skapar fina mönster på bordet, så vi tänkte att vi skulle försöka återskapa det med ett ljus. Vi kände att om vi kunde återskapa ljuset, och skapa några trevliga dofter för olika ölstilar (utan att lukta som en gammal pubmatta!), kan det vara ett trevligt sätt att återskapa atmosfären på puben hemma.

På vilket sätt är det en bra present?

Precis som resten av vårt ölsortiment blir ölljuset en perfekt present till alla ölälskare. Det väcker uppmärksamhet, det ser bra ut och det är användbart! Alla känner en ölälskare och även lagerälskare kan uppskatta den sofistikerade, rostade doften av en mörk stout.

Beskriv den bästa situationen att använda Öldoftljuset!

För en mörk, regnig kväll när du inte kan gå på puben. Luta dig tillbaka med en drink och lite snacks, sätt på din favoritmusik och tänd ett ölljus för att skapa en mysig och avkopplande atmosfär hemma.

 

Läs mer och beställ: Doftljus Stout

 


Oktober 2020


Vilka är ni?

Sam & Jude.

Ge en snabb presentation av "Flask in a book"

En fickplunta dold i en helig bibel. Böcker har använts för att dölja smuggling i flera år. ”Good book” är slang för Bibeln.

Hur uppstod idén bakom " Flask in a book ”

Jag uppfostrades som katolik - och alla de katolska prästerna jag stötte på älskade en god sup. Jag kommer ihåg att en berättade en fantastisk historia om att köra över den irländska gränsen: När gränsvakterna frågade erkände prästen att han hade hela bagaget fullt av whisky – men när de tittade, antog de att han skämtade och viftade igenom honom. Denna produkt är tillägnad fader Cansdale, den irländska prästen och whiskysmugglaren.

På vilket sätt är ”Flask in a book” en bra present?

Bra gåvor har ett Ah-ha-ögonblick, precis som ett bra skämt. Det enda som är bättre än ett bra skämt är ett bra styggt skämt. Smuggling av whisky i en helig bibel är lite styggt.

Beskriv den bästa situationen att använda Flask i en bok?

I kyrkan.

 

Läs mer och beställ: Flask in a book

 


September 2020

Vem är du?

Mitt namn är Mark Wash och jag är Joint MD och Creative Director på Apples to Pears Ltd. Vi bildade företaget för 18 år sedan och är stolta över vår prisbelönta samling presenter.

Presentera Minimekanik!

Minimekanik den perfekta presentasken för unga ingenjörer! En fantastisk byggsats i metall. Använd verktygen i satsen för att skruva ihop metallkomponenterna för att skapa tre fantastiska modeller - ett flygplan, en bil och en minihelikopter. Du kan också designa dina egna farkoster med lite fantasi.

Hur kom du på idén?

Idén kom från en önskan att utveckla fler presentaskar, som uppmuntrar barn att lära sig de byggfärdigheter som ofta går förlorade idag, i en värld av elektronik, telefoner och spel. Det är ett bra sätt att lära sig om användningen av verktyg och tekniska färdigheter. Presentasken erbjuder ett bra tillfälle för föräldrar att spendera tid med sina barn och bygga tillsammans.

På vilket sätt är det en bra present?

Det är en utmärkt present eftersom att allt kommer i en fin återvinningsbar metallask. Dessutom är den lätt att skicka med posten.

När använder man minimekanik?

De färdiga modellerna kan man stolt visa upp i sovrummet. Det finns andra svårare modeller i vårt sortiment för att utmana barn när de bygger självförtroende, exempelvis en husbil, en traktor och ett stridsplan.

 

Presentask Minimekanik

 


Augusti 2020

Vem är du?

Jag heter Alex och är designer på Luckies, där jag bland annat arbetar med Calm Club-serien.

Presentera Yogakortleken!

Yogakortleken är egentligen en guide i fickformat, som riktar sig till alla som vill lära sig yoga. Kortleken består av 52 kort med bilder som illustrerar yogaställningar samt tips och hälsofördelar för varje ställning. Korten är numrerade 1 till 52, där 1 är den lättaste och 52 den svåraste övningen.

Hur kom du på idén?

När vi startade Calm Club ville vi att varje produkt skulle ge en känsla av lugn (såklart!) och bidra till personligt välbefinnande. Temat yoga passar perfekt, därför började vi skapa Yogakortleken som är perfekt för att uppmuntra människor att börja öva och upptäcka yoga.

På vilket sätt är det en bra present?

Yogakortleken är en fantastisk present till alla som är intresserade av yoga men ännu inte har tagit steget och provat på. Vissa är lite rädda för att gå med i en klass och kanske känner sig generade framför andra. Med yogakortleken kan du lära dig grunderna, på egna villkor, innan du går vidare.

Beskriv den bästa situationen att använda yogakortleken!

Ibland är man för upptagen för att passa i en yogaklass efter jobbet. Eftersom att yogakortleken är liten och lätt att ta med sig kan den komma till användning när och var som helst. Med yogakortleken har du alltid en lärares råd och tips med dig, vare sig du tränar framför Tv:n, i parken eller när du solar.

 

Läs mer och beställ: Yogakortlek

 


Juli 2020

Vem är du?

Jim Cox, grundare av Luckies of London.

Presentera Flasköppnare Skruvnyckel!

En flasköppnare i metall med robust guldfinish och med märke av konstläder.

Hur kom du på idén?

Vi har alltid tänkt att en skruvnyckel borde med små justeringar fungera perfekt för att öppna flaskor med. Så vi testade, och efter flera prototyper hade vi en fungerande modell. Vi älskar att den är så robust!

På vilket sätt är den en bra present?

Flasköppnaren är ett snyggt, unikt och användbart verktyg för vardagen.

Beskriv den bästa situationen med flasköppnaren!

Den passar perfekt när du ska öppna en öl en garaget, på en grillfest eller ett sportevent!

 

Läs mer och beställ: Flasköppnare Skruvnyckel Guld 

 


Juni 2020

Vem är du?

Jag heter Andy och är en designer från London som brinner för att designa saker som får folk att le.

Ge en snabb presentation av Scuba Backpack!

Scuba Backpack förvandlar vardagen till ett djuphavsäventyr och är en superhäftig ryggsäck för barn. Ryggsäcken är utformad för att se ut som dykutrustning med tuber. Barn älskar den.

Hur uppstod idén om Scuba Backpack?

Idén kom efter att ha sett barns vilda fantasi, allt kan förvandlas till något användbart och äventyrligt. Då tänkte jag, varför inte ge barnen något riktigt bra? Suck UK har även en ryggsäck som ser ut som en Jetpack som delvis har inspirerat till att ta fram Scuba Backpack, havet är ju en väldigt outforskad plats, precis som rymden.

På vilket sätt är Scuba Backpack en bra present?

Det är en fantastisk present för barn, perfekt att ha alla skolsaker i. Den har fickor för vattenflaskor, skolböcker och snacks. Den är inte bara användbar utan väldigt kul, vilket gör att barn vill ha den. Föräldrarna behöver inte bära väskan igen!

Beskriv den bästa situationen att använda Scuba Backpack!

Använd den i skolan, på utflykten till museet eller på långresan.

 

Läs mer och beställ Ryggsäck dykare

 


Maj 2020

Vem är du?

Mitt namn är Flo Butler och jag är designer för Ridley’s Games och har hand om grafik och design av spelen.

Presentera Inspirational Women-pusslet!

Ett 1000-bitars pussel med inspirerande kvinnor från hela världen genom historien, under varje person finns intressant information. Pusslet har en speciell rund form vilket gör det lätt att samlas runt och samarbeta.

Hur kom ni på idén?

Lorena som är Creative Director kom på idén som vi alla gillade! Vi ville skapa något positivt som uppmärksammar några av världens mest inspirerande kvinnor och deras bedrifter.

Vi bad alla kollegor på Wild+Wolf att dela med sig av vem de ser som sin mest inspirerande kvinna. Vi valde sedan 54 kvinnor för pusslet, från Greta Thunberg till Yayoi Kusama (En japansk konstnär som jobbade med illustrationer och skulpturer). Vår fantastiska illustratör Helen ritade sedan alla de 54 kvinnorna!

Du kan läsa en intervju med Helen här: https://uk.wildandwolf.com/blogs/inspire-me/the-inspirational-women-s-series-behind-the-scenes-with-helen-butler

På vilket sätt är pusslet en bra present?

Vi tycker att pusslet passar bra som present på många sätt! Det ser snyggt ut, tack vare Helen, det är inkluderande eftersom att det visar kvinnor från hela världen och från olika tidsperioder. Dessutom gör den runda formen det lätt för alla att vara med.

Det är förhoppningsvis en inspirerande present!

Beskriv den bästa situationen för Inspirational Women-pusslet!

Jag tror att det passar perfekt för mamma och dotter. Jag kan se framför mig en mamma och en dotter som tillsammans lägger pusslet, dricker te och har kul tillsammans. En perfekt aktivitet för mors dag, internationella kvinnodagen eller bara när någon behöver stärka sitt självförtroende.

 

Läs mer och beställ Inspirational Women Pussel

 


April 2020

Månadens Design - Presentset Hund

Vem är du?

Mitt namn är Kylie Mordle och jag jobbar som seniordesigner. Min stora passion är kreativa saker, bland annat keramik, men min absolut största passion är hundar. Jag tar alltid chansen att klappa hundar som jag möter. Min favorithund är en väldigt bestämd tax som heter Waldo, som jag tar hand om tillsammans med mina föräldrar.

Presentera Presentset Hund!

Detta presentset innehåller allt en ny hundägare behöver, förpackad i en fin presentask. Koppel, boll, en lyxig fluga för speciella tillfällen och en praktisk hopfällbar vattenskål. I locket på förpackningen finns kort med viktiga milstolpar som du och din hund går igenom, perfekt att sätta på kylskåpsdörren eller klistra in i din hunddagbok. Förpackningen är återvinningsbar.

Hur kom du på idén?

Efter att själv haft en valp, tänkte jag att det skulle vara en bra idé att skapa en komplett och färdig present med allt nya hundägare behöver. Dog Starter Kit är en av många produkter i kollektionen Wild & Woofy, ett varumärke som vi lanserade i början av 2020. När det gäller idén bakom varumärket ville jag skapa ett husdjursortiment som var lite annorlunda. Om du spenderat tid med hundar, har du nog insett att de alla har så olika personligheter. Temat på alla Wild & Woofy-produkter är baserat på en konversation mellan dig och din hund, sett ur hundens perspektiv. Saker din hund skulle säga om han eller hon kunde prata, som "Did You Say Walk?".

På vilket sätt är Presentset Hund en bra present?

Jag tycker att det passar perfekt till den som precis skaffat hund, sakerna i presentsetet passar både stora och små hundar, inte bara valpar utan även de som adopterat en vuxen hund. Det är kul att det är en present både till hunden och ägaren. Fint förpackad och redo att ge bort.

Det som gör att Presentset Hund verkligen sticker ut är att det är designat in i minsta detalj. Förutom att innehålla tre hundpresenter, har insidan av locket åtta roliga milstolpkort för att minnas de olika milstolparna som din hund når, formulerade ur hundens perspektiv "I slept all night", men även, "Don’t be a messy pup, recycle", har varit särskilt tänkt för att passa en hunds personlighet. Alla dessa detaljer kommer att göra att varje ny hundägare ler och samtalar med sin nya hund.

Beskriv det bästa tillfället att använda Presentset Hund!

Sakerna i presentsetet passar perfekt för promenader. Karbinhaken på den hopfällbara skålen gör att det är lätt att klämma fast i bältet och bära med sig, oavsett hur lång promenaden är.

Jag förvarar personligen mitt set i bilen, så den är alltid redo när Waldo behöver det. Jag tar också alltid med det till ”Sausage Meet”, som är en grupp för taxägare. Varannan månad möts alla taxägare i området för en gemensam promenad med sina hundar. Att se så många taxar på ett ställe är verkligen en rolig syn!

 

Läs mer om Presentset Hund från Wild & Woofy

 


Mars 2020

Vem är du?

Jag heter Mark Wash och är Joint Managing Director/Creative på Apples to Pears Ltd.

Presentera Bihotellet!

Bihotellet är ett träkit som låter barn bygga ett eget bihotell till trädgården. De flesta bin runt oss kallas för solitärbin, vilket betyder att de lever ensamma största delen av sina liv. Solitärbin står för cirka 80 % av alla bin och är mycket viktiga pollinerare. Efter parning letar de någonstans att lägga sina ägg och små hål, likt de i bihotellet, är perfekta. I hålet lägger de ägget och packar sedan hålet med bollar av pollen innan de förseglar änden med ett blad, små träbitar eller lera. Inuti hålet kläcks sedan ägget, larven äter upp det som finns kvar i hålet och blir till ett nytt bi, en fascinerande och viktig process i naturen.

Hur kom du på idén?

För ett antal år sedan introducerade vi ”bygg ett insektshotell” som blev en stor succé och mycket uppskattad present. Vi ville helt enkelt skapa något specifikt för bin eftersom att de har det väldigt tufft just nu.

På vilket sätt är det en bra present?

Kitet kommer i en fin metallåda fylld med alla delar du behöver, lim och tydliga instruktioner. Ett roligt men också ett mycket lärorikt projekt.

Beskriv den bästa platsen att ha ett bihotell!

Det färdiga bihotellet kan hängas på en vägg eller stå på en kant, det ska helst vara torrt och cirka en meter över marken.

 

Läs mer om Presentask bihotell

 


Februari 2020

 

Vem är du?

Jag heter Sam och är medgrundare till Suck UK.

Ge en snabb presentation av G-Clamp flasköppnaren!

Vi har ett uttryck: ”work hard and play hard”. Alla förtjänar att öppna en kall öl efter en hård dag i exempelvis verkstaden. G-Clamp är perfekt att ha i just verkstaden där det visuella språket stämmer överens.

Alla spenderar dock inte all sin tid i verkstaden, därför är G-klämman bärbar och kan fästas på valfri plats i hemmet eller trädgården, campingplatsen eller på kontoret ...

Hur uppstod idén med G-Clamp-flasköppnare?

Ursprungsidén var att kombinera just en klassisk g-klämma och flasköppnare, som du kan sätta fast i dina möbler samtidigt som du kan öppna en öl.

På vilket sätt är G-Clamp-flasköppnaren en bra present?

Öldrickare tröttnar aldrig på nya sätt att öppna en flaska. Min samling av öppnare växer okontrollerat.

Beskriv det perfekta festminnet med en G-Clamp-öppnare!

Fester bör vara som 60-talet. Om du tror att du kommer ihåg festen. Då var du inte riktigt där.

 

Läs mer och beställ Flasköppnare G-klämma!

 


Januari 2020

Vem är du?
Yee-Ling, Senior Design & Production Manager på Suck UK.

Ge en presentation av tandborststimern!
Barn och vuxna behöver en hjälpande hand när det gäller tandborstningsrutinen. Den här tandborsthållaren kommer med en inbyggd två minuters timer - vrid bara botten och en smiley kommer att börja räkna ner för vackrare tänder, friskare tandkött och ett bra leende. Koppen kan separeras från basen för enkel rengöring.

Hur uppstod idén om tandborststimern?
Människor som inte använder en elektrisk tandborste tycker det är lättare att borsta de rekommenderade två minuterna när det finns en timer till hands. Det är något nostalgiskt med en analog mekanism, så detta blev utgångspunkten för dem här idén. Den analoga timern tar inte så stor plats vilket gör att den går att bygga in i själva koppen, eller tandborsthållaren.

På vilket sätt är tandborststimern en bra present?
Detta är ett roligt och visuellt sätt att hålla reda på tandborstningen. Genom att kombinera två funktioner - timer och en tandborsthållare blir det en användbar gåva som kompletterar alla badrum.

Beskriv personen som ska ha den här produkten i badrummet?
Små barn, stora barn, alla som vill visa upp sina vita fina tänder.

 

Läs mer och beställ timer för tandborstning!

 


December 2019

Calm Club månadens design

Månadens Design Calm Club

Vem är du?

Mitt namn är Alex och jag är designern bakom Calm Club.

Presentera Calm Club!

Att ta hand om ditt inre behöver inte vara så svårt, ibland är det enda som behövs att koppla av, och lugna ner sig. Calm Club ger dig verktygen som behövs för att på ett enkelt och njutbart sätt att förbättra välbefinnandet i vardagen.

Hur kom du på idén?

Calm Club föddes genom viljan att skapa en kollektion som fokuserar på att kunna sätta sig själv i fokus och som hjälper människor att hitta vägen och ta till vara på fördelarna med egenvård.

På vilket sätt är det bra presenter?

Oavsett om det är en aktivitet som stickning eller yoga, eller ren avkoppling med doftljus och en god varm drink, erbjuder Calm Club något som är värdefullt för hälsan och välbefinnandet. För mig är det perfekta presenter!

Vilken av produkterna i kollektionen är din favorit och varför?

Min personliga favorit är Big Night In. Jag tror att alla kan känna igen sig i att efter en lång dag när man behöver koppla av som mest, bara gör precis ingenting.

Vad gör du när du vill koppla av?

En rask promenad i parken följt av en hemlagad middag och en film, helt perfekt!

 

Se allt från Calm Club!

 


November 2019

 

Vem är du?

Xavier Unwin - Creative Director på Luckies of London

Presentera Rock On Hörlurshållaren!

Rock On är den perfekta hörlurshållaren för alla kräsna musikälskare. Hörlurshållaren har en rejäl tyngd i botten vilket gör att den står stadigt, oavsett vilka hörlurar du har, dessutom har den en undersida av filt vilket gör att den inte glider. Fingrarna är räfflade vilket gör att du enkelt kan vira sladden så att den hålls på plats.

Hur kom du på idén?

Musik spelar en stor roll när vi vill få kreativiteten att flöda på vårt kontor, men vi arbetar i ett öppet kontorslandskap vilket gör det omöjligt att sätta högtalaren på max och köra sin egen spellista, istället måste vi använda oss av hörlurar. Genom åren som vi har använt hörlurar dagligen har vi lagt märke till två saker, den första är att hur mycket man än försöker hålla ordning på sladdarna så går det inte, det slutar alltid med trassel, den andra är att det inte finns några coola hörlurshållare. Under en inköpsresa i Kina hittade vi en hyllprydnad, formad som den klassiska Rock on-handen, där föddes idén, en hörlurshållare som ser cool ut både med och utan hörlurar. Efter en rad tester för att säkerställa att den inte välte med olika sorters hörlurar var Rock On hörlurshållaren äntligen född!

På vilket sätt är det en bra present?

Den är snygg, användbar och unik!

Vilken är din favoritmusik?

När jag var yngre var det mest rap och rock, men nu är det mest elektronisk musik som gäller.

 

Hörlurshållare Rock On

 


Oktober 2019

Vem är du?

Jag heter Sarah Bowskill och jag har arbetat på Wild & Wolf som produktutvecklare i 3 år och är specialiserad på Games Room.

Ge en snabb presentation av Ridley’s Games Room!

Ridley’s Games Room är en premiumkollektion av klassiska spel i mönstrade lådor, inspirerade av mitten av förra århundradet med livliga färger. Games Room lanserades 2014 med spel som Kinaschack, Domino, Backgammon och Texas Hold 'Em Poker. 2015 lanserade vi de första triviaspelen som Movie Buff Quiz, Pop Music Quiz, General Knowledge Quiz och Sing It Back Music Quiz. Under 2017 lanserade vi Bordtennis och Overturn, och sedan dess har vi utvecklat fler och fler triviaspel som Famous Women Quiz, Festive Holiday Quiz och Travel Quiz samt kompendier som Classic Quiz Compendium och After Dinner Quiz Compendium.

Hur uppstod idén till Ridley’s Games Room?

Idén kommer från våra designers som såg en trend kring geometriska mönster. Vi insåg att det fanns en stor potential för enkla och roliga spel som fungerar perfekt som konversationsstartare och som folk skulle vilja ha framme i sitt vardagsrum för att underhålla gäster, men också som en elegant inredningsdetalj. Vi ville skapa en samling med spel som är tidlös; spel som är för vackra för att lägga undan i ett skåp.

På vilket sätt är spelen i Ridley’s Games Room bra presenter?

Spelen från Games Room är riktigt bra presenter eftersom de passar så många. Vi anser att Games Room-kollektionen är en idealisk present till alla, vare sig det är till en kollega, en familjemedlem eller en vän. Triviaspelen sträcker sig över så många olika ämnen och intressen, från resor till musik till bilar, och klassiska spel som Schack och Plockepinn, spel som alla kan lära sig och vara med på. Vissa människor är extra svåra att köpa presenter till men ett spel kan aldrig gå fel, alla älskar att ha kul!

Vilket av Games Rooms spel är din favorit och varför?

Definitivt Spelsamlingen, eftersom det finns något för alla i alla åldrar, perfekt för min familj när vi sätter oss ner för att spela spel tillsammans!

Beskriv den perfekta kvällen med ett spel från Ridley’s Games Room!

Jag skulle säga att den perfekta natten skulle vara en tjejkväll, framför elden, med god mat, rött vin, med min katt och spelet Famous Women Quiz!

 

Se allt från Games Room!

 


September 2019

Sun Jar månadens design

Sun Jar

Donald Tobias Wong (10 juni 1974 - 30 maj 2010) var en kanadensisk designer och konstnär. Hans arbete var starkt påverkat av subversiva konströrelser inklusive Dada och Fluxus. Han använde termen "paraconceptual" för att beskriva sin konst. Wong samarbetade med bland annat Colette, Comme des Garçons, Prada, Cappellini, och Swarovski Crystal.

Sun Jar är en ljuskälla i en frostad burk som slås på automatiskt när det blir mörkt. Ett vackert och enkelt nattljus, inspirerat av burkar med värmeljus i.

Sun Jar kan användas utomhus eller inomhus och blir ett vackert trädgårdsljus eller nattljus för ett sovrum. Patentburkar är traditionella, vackra och vattentäta, så Sun Jar tål även de våtaste somrarna. Det frostade glaset sprider ljuset på ett vackert sätt, precis som en fångad solstråle.

 

Läs mer och beställ Sun Jar!

 


Augusti 2019

Yes Studio

Hej, mitt namn är Kim och jag är designern bakom Yes Studio!

Vad är Yes Studio?

Yes Studio är ett brittiskt livsstils- och modemärke. Det är roligt och djärvt med en fin färgpalett och innehåller produkter som accessoarer, muggar och skrivbordstillbehör. Varumärket är utformat för att tilltala dem som gillar saker som är lika lekfulla som de själva.

Vilken målgrupp riktar sig Yes Studio till?

Yes Studio är designat för millennials mellan 15 och 30 år. Dessa människor letar efter ett märke som hjälper till att berika deras liv med vardagliga föremål, till exempel en vattenflaska, kaffekopp eller en anteckningsbok. De är designmedvetna och är inte rädda för att uttala sig.

Vad gör Yes Studio så speciellt?

Det viktigaste med Yes Studio är dess utstrålning som är lätt att relatera till, det är roligt, det är positivt, och det är ärligt. Det är för de människor som kan plocka upp en anteckningsbok eller en mugg och titta på den och säga, "Wow, det här är jag". Vi har lagt till citat på produkternas framsida för att göra det roligt och livligt.

Se allt från Yes Studio!

 


Juli 2019

Vem är du?

Mitt namn är Austyn Romero och jag designar herraccessoarer på Gentlemen’s Hardware.

Presentera Gentlemen’s Hardware!

Gentlemen's Hardware är en lifestyle-kollektion som har ett tydligt fokus på kvalitet, funktion och stil.

Varumärket föddes av en stark passion att skapa överlägsna produkter och utrusta gentlemannen för livets olika utmaningar, Gentlemen's Hardware är utformad för att väcka nyfikenhet och locka till äventyr. Från verktyg och prylar till emaljmuggar och annat har vi sett till att det finns något för både dina dagliga rutiner och äventyr.

Hur uppstod idén?

Vi hittade en lucka i marknaden – ett kvalitetsvarumärke för män, med fokus på presenter som både är riktigt funktionella och samtidigt estetiskt tilltalande. Gentlemen’s Hardware startade som ett klassiskt varumärke med vintage-känsla, fokus låg på praktiska verktyg och saker som kunde användas inom specifika hobbies eller för att lösa olika vardagsproblem. Varumärket har växt i en otrolig takt de senaste tio åren och för varje släpp av produkter har vi gjort allt för att modernisera och följa trender, nu siktar vi in oss på en modern stil som verkligen kommer att synas i vårt nästa släpp, AW19, en breddad kollektion som även kommer att tilltala en mer urban publik. Vi vidareutvecklar märket mer könsneutralt och riktar in oss på en mångsidig publik. Vårt fokus på kvalitet kommer att utökas och omfatta kollektioner med produkter som är gröna och hållbara, som kan föras vidare i generationer.

Varför är produkterna i Gentlemen’s Hardware så bra presenter?

Män kan vara väldigt svårt att hitta presenter till. Vi ser Gentlemen’s Hardware som en ”one-stop shop” för den perfekta presenten till en man, och försöker se till så att det finns något som passar allt från matälskaren till äventyraren, bartendern den välrakade gentlemannen, golfaren med flera. Produkterna från Gentlemen’s Hardware är framtagna med en perfekt balans mellan design och funktionalitet.

Vilken är din favoritprodukt från Gentlemen’s Hardware?

Den hopvikbara ryggsäcken är speciell för mig. Planen var att ta fram en ryggsäck som var både snygg och praktisk, resultatet blev en lätt, hopvikbar, ryggsäck som får plats i fickan och som är tillverkad av otroligt slitstark Ripstop polyester. Perfekt att ha med sig när man handlar!

Vad definierar en riktig gentleman 2019?

En sann gentleman ser efter sig själv och andra, fullföljer sina intressen och hobbies med passion, prioriterar en balans mellan arbete och liv, samt är miljömedveten.

Den moderna gentlemannen är inte rädd för att utrycka sig med sin garderob – han tycker om att vara snygg. Han letar efter att minska sin skärmtid och fokusera mer på erfarenheter och möten ansikte mot ansikte, upptäcka nya intressen eller ägna mer tid åt befintliga hobbies med förnyad kraft. Detta leder till ett ökat fokus på personligt välbefinnande och utveckling av ett hälsosamt arbetsschema som möjliggör fritid. Han är uppmärksam på sin påverkan på planeten och vidtar åtgärder för att få en mer miljövänlig livsstil.

Dessa drag, som finns hos den moderna gentlemannen har till stor del inspirerat Gentlemen’s Hardware som helhet, men framförallt den nya AW19-kollektionen med produktindelningar som Workspace & Daily Commute Hobbies and The Adventure Begins. Vi tar också stora kliv vad gäller att minska miljöpåverkan, bland annat jobbar vi med återvunnet läder och vi tittar också närmare på hur vi kan dra ner på onödigt förpackningsmaterial.

 

Se allt från Gentlemen's Hardware!

 


Juni 2019

Månadens design juni lund london

Videointervju med grundaren av Lund London, Dan Savage.

 

Se alla produkter från Lund London!

 


Maj 2019

Månadens Design – Good Design Works

Vem är du?

Designteamet på SUCK UK, som har skapat Good Design Works, en ny kollektion av moderna accessoarer och personliga tillbehör.

Presentera Good Design Works!

Den här nya kollektionen består av produkter som följer trenderna just nu vad gäller exempelvis material, vilket breddar vårt utbud.

Hur kom ni på idén?

Vi ville sätta ihop en kollektion av smarta, samtidigt estetiska produkter som vi tycker om, och testa vår sammanlagt 20 år långa erfarenhet av presentartiklar.

På vilket sätt är de bra presenter?

Smart förpackade, trendiga produkter med en tydlig funktion och som samtidigt är snygga. Vardagssaker som används dagligen och ständigt påminner mottagaren om vem som gav presenten.

Vad är kärnan i bra design enligt dig?

Good Design Works…

 

Se alla produkter från Good Design Works

 


April 2019

Vem är du?

Jag heter Nick Lerwill och är produktdesigner från Irland. Jag studerade produktdesign och tog examen vid Northubria University i Newcastle 2013, sedan dess har jag bott i London. Min karriär startade jag på SUCK UK där jag stannade i 6 år, under den tiden jobbade jag med dussintals produkter. Numera jobbar jag för MOO, ett tryckeri online, här lär jag mig om papper och andra spännande saker.

Presentera Day & Night Klockan!

Man kan säga att det är en klocka med fyra visare, sekunder, minuter, timmar och två-timmar… Det är den sista som gör skillnaden. Den vita klockan visar tiden precis som du tänkt dig men bakgrunden förändras över dygnet och visar solen eller månens position på himlen.

Hur kom du på idén?

Jag har alltid gillat Idén med en klocka som alltid förändras varje gång du ser den samtidigt som den är funktionell. Det är så jag kom på konceptet med en Dag & Natt klocka som ger ytterligare en dimension av att berätta tiden.

På vilket sätt är Day & Night Clock en bra present?

En klocka är en klassisk inflyttningspresent och den enkla designen gör att den passar i nästan alla rum.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Jag är definitivt en kvällsmänniska, allt det bästa händer då!

 

Läs mer om Klocka Day & Night

 


Mars 2019

Månadens Design – IRON & GLORY

Vem är du?

Jag är Richard Brandt, grundaren av IRON & GLORY som startades 2014. Tidigare har jag varit med och startat och drivit ett framgångsrikt varumärke med presenter till män. Tio år senare bestämde jag mig för att starta mitt eget företag och följa min egen vision.

2016 träffade jag Jim Cox som är VD på Luckies of London, det var ett fantastiskt möte som blev början till att ta
IRON & GLORY till nästa nivå som IRON & GLORY by LUCKIES.

Presentera IRON & GLORY!

IRON & GLORY by LUCKIES är en kollektion med olika presenter, som verktyg, bartillbehör, spel och andra saker som tilltalar de som älskar motorcyklar, friluftsliv, äventyr, camping, ta chanser, vinna, förlora, fira, upp- och nedgångar, att arbeta och att leka. Namnet har en betydelse och är tänkt som en metafor för att övervinna det omöjliga, seger framför förlust för att bli din egen legend.

Vår slogan är ”Tools for uncommon living.”

Hur kom du på idén?

IRON & GLORY var från början ett företag med fokus på metall och med specialitet inom bland annat svetsning. Som en liten del av vår business sålde vi häftiga produkter med vårt namn på. Snabbt insåg vi att dessa produkter blev en stor succé och vi började fokusera mer på dem istället för metallarbeten. Vi byggde om vår verkstad till en fabrik.

Så småningom växte efterfrågan så mycket att vi växte ur lokalerna i Brooklyn. 2017 startades IRON & GLORY by LUCKIES som ett samarbete med Londonbaserade Luckies of London som distribuerar varumärket globalt och utvecklar det ultimata varumärket för maskulina presenter. Resultatet är en förfining av den ursprungliga råa Brooklyn-känslan, nu med en elegant touch av London.

På vilket sätt är det bra presenter?

IRON & GLORY tilltalar din inre rockstjärna. Produkterna har ett smart, modernt men också retroinspirerat utseende som känns lyxigt och samtidigt är väldigt prisvärt.

Vilken är din favoritprodukt?

Sedan 2014 är min stora favorit vår första produkt, nämligen The Deluxe Carabiner.

Vi har gjort en stor kollektion med andra fantastiska produkter men den här första produkten använder jag varje dag, och om den inte hänger i mina jeans känns det som att jag saknar något. Det var den här produkten som startade allt och den betyder väldigt mycket för mig.

 

Se allt från IRON & GLORY

 


Februari 2019

Månadens Design – Petit Collage

 

Vem är du?

Lorena Siminovich, grundare och Creative Director för Petit Collage. Jag är designer och entreprenör och kommer från Buenos Aires men bor nu i San Francisco.

Ge oss en snabb presentation av Petit Collage.

Petit Collage handlar om bra design. Vi kombinerar modern estetik med hållbarhetstänk för att skapa speciella och tankfulla produkter som ska inspirera barnen. Vi designar med kärlek i vår studio i Kalifornien och strävar efter att skapa produkter lika vackra som de är roliga att använda – leksaker och barnprodukter som är älskade av både barn och deras föräldrar.

Hur uppstod Petit Collage?

Det började med handgjorda väggdekorationer för barnrum eftersom vi inte tyckte att det fanns några moderna, könsneutrala alternativ när vi började för 12 år sedan.

På vilket sätt är produkterna från Petit Collage bra presenter?

De erbjuder bra design och högt värde och gör både den som får och den som ger presenten nöjd med vackra illustrationer och bra kvalitet.

Vilken av produkterna är din favorit och varför?

Det är en svår fråga. Jag älskar så många av dem! Min favorit sedan länge är vår stapelleksak i trä i form av en kanin, men våra nya magnetiska klippdockor har också fått mycket av min uppmärksamhet på sistone.

Varför tror du att lek är så viktigt för barn?

Någon har sagt att lek är som jobb för ett barn. Jag tror att det främjar fantasin, kreativiteten och de sociala kompetenserna. I en värld med så många elektroniska apparater tror jag att vi måste bli ännu mer medvetna om vikten av en mer skärmfri barndom.

 

Se hela kollektionen från Petit Collage här!

 


Januari 2019

Månadens Design – Suddgummi planeter

Vilka är ni?

Vi är designteamet på Suck UK och det är vi som har skapat Solar System Erasers efter att vi haft en brainstorm.

Presentera produkten!

Alla planeter i solsystemet som små gummirepkliker, i korrekt ordning så att du kan känna hur det känns att hålla solsystemet i din hand, rulla dem på ditt skrivbord och sedan långsamt förstöra dem en efter en när du använder dem som suddgummi (så att du kan känna dig som Darth Vader).

Hur kom ni på idén bakom produkten?

Vem vill inte känna sig som Darth Vader? När vi brainstormade kring rymden insåg vi att det finns ett generellt nöje i att titta på modeller av planeter som roterar. Som suddgummi är planeterna en inte allt för dyr present till rymdintresserade.

På vilket sätt är de en bra present?

Förhoppningsvis uppskattas de av barn och vuxna som är intresserade av rymden, planeter, fysik, och naturligtvis också suddgummin. Något som livar upp skrivbordet eller pennfodralet. En fin present till barn som läser om rymden i skolan, eller kanske till och med gör ett skolprojekt om rymden. Vi älskar planeter… Vi älskar suddgummin… Tadaaaa!

Vilket planet skulle ni helst besöka?

Planeten jorden…

 

Läs mer och se videon!

 


December 2018

Månadens Design - Korsstygnskarta

 

Vem är du?

Jag heter Em Royston, och jag studerade design på Leeds Metropolitan University och arbetade på Suck UK i många år. Jag designade Korsstygnskartan när jag arbetade på Suck UK, nu har jag startat ett eget reseinspirerat varumärke som heter Chasing Threads.

Presentera Korsstygnskartan!

Idén bakom korsstygnskartan är att uppmuntra människor att på ett kreativt sätt samla sina resor genom att med korsstygn märka ut de platser man besökt! Världskartan är tryckt på korsstygnstyg, monterad i en träram och kommer med nålar och tråd i fyra olika färger så att man kan börja sy direkt.

Hur kom du på idén?

Den uppstod efter en road trip från Las Vegas till LA och San Francisco – en fantastisk resa genom Joshua Tree Desert. För att märka ut rutten använde jag färgglad tråd för att sy i vägkartan. Jag älskade sättet att märka ut resan på detta sätt, tyvärr är papper ganska ömtåligt så jag fick fundera ut alternativa material.

På vilket sätt är korsstygnskarta en bra present?

Det är en perfekt present till den som tycker om pyssel och resor! Alla resor runt jorden är individuella och korsstygnskartan låter dig visa upp dina resor och samtidigt din kreativitet på ett unikt sätt. Vill man ge bort en extra speciell present kan man sy och markera viktiga platser man besökt tillsammans med sin partner.

Vilket är ditt favoritresmål?

Det var en svår fråga! Jag var nyligen i Kambodja och blev förälskad i templen, maten och människorna. Favoriten var det mystiska templet Angkor Wat där träden har växt in i dem gamla byggnaderna, det var verkligen magiskt!

 

Läs mer om Korsstygnskartan

 


November 2018

Månadens Design - Ölstrumpor

 

Vem är du?

Xavier Unwin, Creative Director på Luckies of London.

Presentera Beer Socks!

Beer socks är bomullsstrumpor i tre törstsläckande varianter, Ale, Lager och Stout. De ölinspirerade strumporna kommer förpackade i metallburkar med klassiska tryck. Varje ölsort har sitt eget färgschema som representerar ölstilen.

Hur kom du på idén?

Efter succén med glasstrumpor ville vi göra strumpor som riktar sig mer till den maskulina marknaden. Vid en brainstorm på en pub nära jobbet kom jag på att den perfekta idén var precis framför mig.

På vilket sätt är Ölstrumporna en bra present?

Strumpor är praktiska. Om du inte bor på stranden är det inte stor sannolikhet att en vecka passerar utan att du använder strumpor. Av den anledningen är ett par bra och stiliga strumpor mycket viktigt… Och vad blir aldrig omodernt? Öl, så klart.

Vilken är din favoritölsort, Ale, Lager eller Stout?

Jag är egentligen mer av en ciderdrickare men det finns inget mer uppfriskande en varm sommardag än en kall lager.

 

Läs mer om Ölstrumporna

 


Oktober 2018

Månadens Design - Ryggsäck Jetpack

 

Vem är du?

Andy Mason, produktdesigner från London som just nu jobbar på Suck UK och skapar unika och spännande produkter.

Ge en snabb presentation av Jetpack-ryggsäcken!

Den är för barn med vild fantasi, en liten ryggsäck designad för att se ut som ett Jetpack, med bränsletankar, realistiska eldslågor och med gott om plats för alla saker barn behöver ha med sig.

Hur kom du på idén?

Barn med roliga små ryggsäckar har alltid fått mig att skratta. Jag har sett många ryggsäckar med djurmotiv som riktar sig till små barn, jag tänkte, vad hade jag älskat när jag var i den åldern? Svaret var enkelt, RYMDEN!

På vilket sätt är ryggsäcken en bra present?

Den är användbar och barn vill aldrig ta av sig den.

Tror du att det finns liv på andra planeter?

Jag hoppas det! Allt hade blivit mycket mer intressant då.

 

Läs mer om Ryggsäck Jetpack

 


September 2018

Månadens Design – Tumstock History

 

Vem är du?

Jag är Florian Koch, en av uppfinnarna till Historietumstocken. På bilden ovan ser du hela MeterMorphosen-teamet, vi är ett gäng gamla vänner.

Ge en kort presentation av Historietumstocken!

Vi uppfann den här charmiga produkten för 20 år sedan. På tumstocken finns otroligt många händelser från världshistorien presenterade. Tumstocken innehåller 2000 år av historia och är utfälld 2000 mm lång, en historiebok i fickformat!

Hur kom ni på idén?

På 90-talet, årtiondet med ett stigande användande av internet fanns ett behov av en rejäl produkt, något massivt som stod emot allt det virtuella. Vi kom på att de 2000 millimetrarna på en tumstock utgjorde en perfekt skala för att visa händelserna från de senaste 2000 åren. Att trycka historiska händelser på en tumstock var något helt nytt, vissa tillverkare trodde inte att det skulle gå att producera en sådan tumstock i större skala. Nu, med tumstocken översatt till fem språk har vi sålt mer än 1,7 miljoner stycken!

På vilket sätt är historietumstocken en bra present?

Alla gillar bra verktyg, ett verktyg med innehåll är något nytt och attraktivt. Den ser bra ut och håller mycket hög kvalitet. Den innehåller nya aspekter av världshistorien eftersom vi även har valt ut lite ovanligare och speciella händelser. Det är en perfekt present till den som har allt. Tumstocken fungerar bra att mäta med och innehåller samtidigt en rad intressanta ämnen att diskutera.

Vilken är din favoritperiod i historien?

Det vi tyckte var roligast när vi skapade 2000 år i 200 händelser (på baksidan av tumstocken finner du en generell översikt över olika epoker) var variationen av historiska händelser, sida vid sida. Alla fantastiska och överraskande händelser de senaste 2000 åren gör den här tumstocken väldigt attraktiv.

 

Läs mer om tumstocken!

 


Augusti 2018

Månadens design augusti stjärnkarta

Månadens Design - Stjärnkarta

Vem är du?

Xavier – Creative Director på Luckies of London

Presentera stjärnkartan!

Stjärnkartan är en karta med stjärnor och konstellationer som lyser i mörkret. Stjärnbilderna är tryckta med fotoluminescerande bläck och lyser upp så fort ljuset släcks. Kartan har också olika stjärntecken samt visar vilka personlighetsdrag som är förknippade med varje stjärntecken.

Hur kom du på idén?

Idén kommer ursprungligen från sommarnätter när jag tältade i trädgården som barn. Jag älskade att försöka identifiera alla stjärnbilder och historierna bakom varje form och namn. När jag sedan blev äldre upptäckte jag att jag fortfarande dras till stjärnhimlen och stjärnskådning, jag ville skapa något som återge känslan av stjärnskådning, till både barn och vuxna.

På vilket sätt är stjärnkartan en bra present?

Kartan är ett perfekt sätt att lära sig mer om stjärnhimlen och hur stjärntecken kom till.

Vilken är din favoritaktivitet på natten?

Stjärnskådning så klart!

 

Läs mer och se videon!

 


Juli 2018

Månadens Design - Mugg Matematik

Vem är du?

Jag är David Shaw, delägare och produktutvecklare på Unemployed Philosophers Guild.

Presentera Matematikmuggen!

Matematikmuggen från Unemployed Philosophers Guild är en kaffemugg täckt med kända, viktiga och populära matematiska och fysiska formler.

Hur kom ni på idén?

Jag har alltid tyckt om matematiska formler med nummer, symboler och grekiska bokstäver och tyckte att det blev riktigt attraktivt på en mugg, som passar de med samma känsla för formler. Vår grafiska designer Robert Muth var blivande matematiker och gillade verkligen konceptet. Han slutade hos oss för att få sin doktorsexamen och arbetar numera som mattelärare på University of Texas.

På vilket sätt är Matematikmuggen en bra present?

Matematikmuggen passar perfekt som present till alla som gillar nummer, matematik, rolig design och kaffe!

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Mitt favoritämne i skolan var matematik och historia, muggen kombinerar faktiskt dessa två ämnen.

 

Läs mer om Matematikmuggen!

 


Juni 2018

Månadens design juni

Månadens Design - Paraply som ändrar färg

Presentera paraplyet som ändrar färg!

Squid Colour Changing Umbrella tillverkas och säljs av Suck UK. När paraplyet kommer i kontakt med vatten kommer det till liv och blir färgglatt och vackert. Paraplyet har vita regndroppsformade områden som fylls med olika färger så fort det kommer vatten på dem.

Vilka är ni?

Squid startades 2008 av oss, Viviane Jaeger från Schweiz, bosatt i Stockholm och Emma-Jayne Parkes från Nya Zeeland, bosatt i London. Vi träffades på London College of Fashion och ville båda lysa upp världen och göra livet lite mer färgglatt! Vi spenderade något år med att utveckla ett färgskiftande bläck och lanserade de första produkterna i januari 2009 på Spitalfields Market.

Hur kom ni på idén?

Jackson Pollock var inspirationskällan – en tom canvas som fylls med färg. Hur häftigt skulle det inte vara att gå längs gatan och när det börjar regna förvandlas du till ett vandrande konstverk!?

På vilket sätt är paraplyet en bra present?

Paraplyet är en rolig och praktisk present. Det passar perfekt till den som tycker om lite färg och energi men inte vill ha något som känns ”för mycket”. Det svarta paraplyet har vita regndroppar som lyser upp i olika färger när det bli blött, och när det torkar blir det vitt igen.

Vilken är er favoritprodukt från Suck UK?

Korkgloben är en favorit – vi är bosatta på olika platser, har familj, vänner, och affärspartners över hela jordklotet, vi reser mycket och som tur är så älskar vi det. Globen är estiskt cool men det är också visuellt spännande att se var man har varit och hur många mer platser det finns att upptäcka.

Vad är det bästa med regnigt väder?

The bästa när det regnar, förutom att ha en coolt färgskiftande paraply förstås, är den vackra regnbågen som kommer efteråt!

 

Läs mer och se videon!


Maj 2018

Buddha Board månadens design

Månadens Design – Buddha Board

Vem är du?

Mitt namn är Eric Thrall, och jag bor i Vancouver, Kanada. Jag designar saker som jag har passion för och gör sedan mitt bästa för att sprida dem, världen över.

Ge en snabb presentation av Buddha Board!

Buddha Board är inspirerad av Zen-filosofin att leva i nuet. Måla på ytan med vanligt vatten och se hur det blir svart precis som bläck. När vattnet sedan dunstar försvinner ditt konstverk sakta bort och lämnar dig med en tom Buddha Board och ett rensat sinne, redo att skapa ett helt nytt konstverk.

Buddha Board är miljövänlig eftersom att du bara använder vatten, inget bläck, ingen färg och inga kemikalier – dessutom varar den i många år om du tar hand om den på rätt sätt.

Master the art of letting go... live for the moment and enjoy!

Hur kom du på idén?

Min mamma är konstnär och hon introducerade mig till ”teknologin” som jag sedan använde när jag skapade Buddha Board. Det är ett meditationsverktyg, ett verktyg för kreativitet men också för nöje, vad som än passar dig bäst i stunden.

Varför är Buddha Board en bra present?

Självklart är jag helt partisk men jag tycker faktiskt att Buddha Board är en fantastisk present eftersom att den är så annorlunda, den är unik, rolig att använda och jag brukar säga att den har själ. Jag försöker alltid designa produkter som inte bara har formen och funktionen, men också just själen.

Vilken är din favoritaktivitet när du vill slappna av?

För mig är meditation det ultimata sättet att slappna av. Jag tycker också väldigt mycket om att ta en lång varm dusch, eller ett bad. Att jogga genom skogen är också en favoritaktivitet eftersom det hjälper mig att rensa mina tankar och stillar mitt sinne.

 

Se videon om Buddha Board

 


April 2018

Månadens design april 2018

Månadens Design - Blinkande Tårtdekoration

Vem är du?

Vi är Designteamet på Suck UK.

Ge en snabb presentation av de blinkande skyltarna!

Våra blinkande skyltar med texter som ”Happy Birthday” passar perfekt när du vill göra födelsedagstårtan riktigt festlig! Alla våra blinkande skyltar lyser upp mat och dryck och skapar en Las Vegas-känsla vid varje festligt tillfälle.

Hur kom ni på idén?

Vanligtvis har vi i designteamet brainstorm-sessioner för att komma på nya produkter, och det var vid en sådan session som idén uppstod. Vi tänkte på olika tårtdekorationer och hur kul det skulle vara att ha en egen mini Las Vegas-neonskylt på sin födelsedagstårta.

På vilket sätt är den en bra present?

Den skapar en spektakulär Las Vegas-känsla när någon fyller år. Det ser fantastiskt ut när ljuset runt omkring släcks ner och ”neonskylten” blinkar i serie ovanpå tårtan. Det bästa är att den blinkande skylten kan användas om och om igen eftersom att batterierna är utbytbara.

Vilken är er favoritprodukt från Suck UK?

Vi älskar Bottle Light, det är vår storsäljare. Det är ett så enkelt designkoncept som förvandlar flaskor till lampor. Den tar bara en timme att ladda och kan sedan lysa i tre timmar. Ibland är det bara det mest simpla som människor tycker om.

Vilket är det bästa födelsedagsminnet hos Suck UK?

Här på Suck UKs huvudkontor har vi alltid roligt när någon fyller år! Eftersom att alla är olika försöker vi göra varje tårta så personlig som möjligt. Ett av de bästa minnena var när vi skapade en tax av många små tårtor – det var definitivt en minnesvärd tårta. Naturligtvis sätter vi alltid en blinkande tårtdekoration på varje födelsedagstårta!

 


Mars 2018

Månadens design 2018 mars

Månadens Design - Bottle Light

Vem är du?

Jag heter Steve Gates och är en Londonbaserad produktdesigner som specialiserar mig på presenter, heminredning, köksprodukter och belysning. Sedan jag tog examen på Nottingham Trent University har jag jobbat med designföretag som Suck UK, DOIY, Lee Broom och Joseph Joseph.

Ge oss en snabb presentation av Bottle Light. 

Bottle Light är en LED lampa i form av en kork. Den ska placeras i tomma flaskor för att förvandla dessa flaskor till vackra lysande lampor. Lampan laddas via USB och kan användas om och om igen.

Hur uppstod idén för Bottle Light? 

Idén uppstod när jag satt inne på en mörk pub med vänner och drack öl. Överallt fanns det tomma ölflaskor och jag tänkte att det skulle vara en kul idé ifall flaskorna kunde lysa upp på något sätt och få ett nytt liv som lampa.

På vilket sätt är Bottle Light en bra present? 

Bottle Light kan användas för att förvandla flaskor av alla storlekar och former till vackra lysande lampor. Valmöjligheterna är stora så varje lampa blir unik för din egen smak. Den sladdlösa designen tillåter dig att placera din nya lampa var som helst, inomhus eller utomhus och att den är laddningsbar innebär att du kan använda den om och om igen. Denna mångsidighet och långvarighet gör att produkten lockar en stor mängd människor, någon som samlar på vintageflaskor, flaskor från ett speciellt tillfälle eller någon som vill experimentera med olika flaskor för att skapa en samling lampor med olika känsla.

Vilken av Suck UK’s produkter är din favorit och varför?

SunJar har alltid varit en av mina favoriter. Den tänds automatiskt på kvällen när det är mörkt och laddas automatiskt under dagen med solpaneler. En riktigt smart idé!

Beskriv den perfekta kvällen med Bottle Light!

Bottle light är verkligen bra för middagar med vänner. Jag brukar ha flera upplysta flaskor i olika färger utspritt över hemmet, på middagsbordet, på spiselkransen, i trädgården och som en nattlampa i sovrummet.


Februari 2018

Månadens Design – Jordglob Kork

Vem är du?

Jag heter Chaiki Kawakami och är produkt- och möbeldesigner som har studerat i London, jag kommer från Japan.

Ge en snabb presentation av Korkgloben!

Jag får en speciell känsla när jag ser alla stämplar som samlar sig i mitt pass. Det kan vara spänning, nostalgi, tillfredställelse eller kanske en känsla av erövring. Genom att märka ut var man har varit och var man vill åka blir känslorna starkare och man får en visuell överblick som tillåter en att drömma sig bort.

Hur kom du på idén för Korkgloben?

Jag är en ivrig resenär som alltid letat efter sätt att visualisera mina resor på ett roligt sätt. Ett bra sätt är att använda pins som vi ofta ser på anslagstavlor, så jag bestämde mig för att använda kork, och göra en glob som är ett mycket attraktivt objekt till skillnad från en vanlig platt karta.

På vilket sätt är Korkgloben en bra present?

Jordgloben i kork passar perfekt att ge bort på allt från julafton till födelsedagar, bröllop, eller till någon som ska ut och resa för första gången. Självklart passar den även perfekt i butiker eller företag som har filialer på olika platser världen.

Vilka produkter från Suck UK är dina favoriter och varför?

Jag har flera favoritprodukter från Suck UK.

  • Mr. And Mrs Salt & Pepper – Jättesöt och den får mig att le, jag har själv köpt den!
  • Greedy Pig – Smart idé med riktig Suck UK-humor
  • BottleLight – En väldigt smart och simpel idé som passar perfekt för massproduktion

Vilket är ditt drömresmål?

Jag har aldrig varit i Sydamerika (på andra sidan jorden, sett från Japan), så jag skulle verkligen vilja åka dit snart, och Antarktis för att titta på isberg!

 

Läs mer om Korkgloben och beställ här!

 


Januari 2018

Månadens design reflekterande paraply

Månadens Design – Paraply Reflekterande

Vem är du?

Yee-Ling Wan, produktdesigner i själ och hjärta som uppskattar bra design och jobbar som chefsdesigner på Suck UK.

Ge en kort presentation av det reflekterande paraplyet!

Ett teleskopiskt paraply tillverkat av ett högreflekterande vattentätt material. På dagen ser det ut som ett klassiskt grått paraply, men på natten hjälper det superreflekterande paraplyet dig att bli sedd, säker, och naturligtvis torr oavsett väder.

Hur kom du på idén?

Det finns reflexer på vägarna och lampor till cyklar men för bara några år sedan fanns det väldigt få reflekterande produkter för fotgängare – detta var ett problem speciellt när man går på landsvägar.

Så uppstod idén och idag finns det en rad produkter med reflekterande material.

På vilket sätt är produkten en bra present?

Om du letar efter en funktionell produkt som samtidigt är cool, då är detta en mycket bra present!

Vilken är din favoritprodukt från Suck UK?

“The Key Bottle Opener” är en väldigt smart och användbar produkt som blivit en ikon för Suck UK.

Vilken är din favoritaktivitet en regnig dag?

Sitta på ett mysigt café och titta på människor.

 

Se videon med paraplyet och beställ det här!

 


December 2017

Månadens design Scratch Map

 

Månadens Design – Scratch Map

Vem är du?

Xavier Unwin, Creative Director på Luckies of London.

Presentera Scratch Map!

Den första Scratch Map lanserades 2009 och idag finns det över 15 unika versioner i kollektionen. Det finns en Scratch Map för alla, allt från kartor med specifika länder till specialutgåvor med lyxiga material. Varje karta har en yta som är redo att skrapas av för att avslöja den vackra designen och alla detaljer. Med tiden blir din Scratch Map en helt unik och personlig karta över din värld, en perfekt visuell resedagbok över alla dina resor.

Hur uppstod idén till Scratch Map?

2008 spenderade jag ett halvår i Sydostasien och Oceanien. Efter att ha mött och pratat med människor från hela världen funderade jag över hur ofta en konversation handlar om var man varit och vad man har sett, med den återkommande frågan ”hur många länder har du besökt?”. Människor har olika sätt att hålla reda på och berätta om alla sina resor, vissa skriver ner det i en skrivbok, andra använder dokument i datorn och en gång mötte jag en person som tatuerade in det på ryggen! Det var tydligt att resenärer efterfrågar ett sätt att hålla reda på vilka delar av världen man besökt. När jag kom tillbaks till Storbritannien i augusti 2009 började jag jobba som designassistent på Luckies. Ett av mina första projekt var en karta med klistermärken i form av flaggor som man kan använda för att märka ut var man har varit. Erfarenheten från resan sa mig att med tanke på hur viktig det är att hålla koll på sina resor behövs något annat än klistermärken. Efter veckor av tänkande kom jag via ett annat projekt i kontakt med materialet som går att skrapa bort, då slog det mig! Vad händer om jag lägger ett lager av denna färg på en karta? Det borde vara det perfekta sättet att hålla reda på var man varit och få en komplett bild av alla sina resor, allas kartor blir unika för just dem. Månader av utveckling och tester gick och till slut var Scratch Map född, en karta med ett guldlager som går att skrapa bort och visar exakt det resor handlar om, ju mer du skrapar (reser) desto mer ser du (upptäcker du). Till slut kunde jag testa den på riktigt och började skrapa alla platser jag besökt, en sak slog mig direkt, jag måste boka en ny resa och skrapa vidare!

På vilket sätt är Scratch Map en bra present?

Det är en personlig present som uppmuntrar till att dokumentera dina tidigare resor och samtidigt söka nya äventyr. Ju mer du reser och ju längre du har Scratch Map, desto mer får du ut av den. Den passar perfekt till den som reser ensam och vill planera sina kommande reser eller par som reser tillsammans och vill memorera resorna de gjort tillsammans. Dessutom är den perfekt att ha på väggen och berätta historier om dina äventyr och inspirera andra att ge sig ut på äventyr.

Vilken är din favorit och varför?

Det är verkligen en svår fråga eftersom att varje Scratch Map är unik och har sin egen stil, men om jag är tvungen att välja tar jag Scratch Map Ocean. Havet täcker 70% av men vi har endast utforskat 5% av det, det gjorde arbetet med kartan väldigt intressant, det kändes som om vi upptäckte en helt ny värld. Dessutom ger skuggorna på den genomskinliga plastytan ett fantastiskt vackert djup när den hänger på väggen.

Vilket är ditt favoritresmål?

Franz Josef / Waiau I Nya Zeeland är en av mina favoritplatser, jag fick chansen att klättra upp på glaciären där och det kändes precis som om man var tillbaks på istiden, verkligen inspirerande!

 


November 2017

Månadens design november More Than One Story

Månadens Design – More Than One Story

Vem är du?

Jag heter Seth Selleck, är 55 år, född i USA och har bott över 30 år i Europa, de senaste 25 åren i Sverige. Jag har arbetat som ungdomssamordnare på Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamns kommun de senaste 17 åren och har haft mycket fokus på integration, jämställdhet och delaktighet. Min passion har alltid varit att bidra till ökad förståelse mellan människor och jag har arbetat med detta inom mitt jobb, inom olika projekt och andra ideella verksamheter.

Presentera More Than One Story!

More Than One Story är ett kortspel som vi har utvecklat för att bygga broar mellan människor I alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer. Under de senaste fem åren har kortspelet spridit sig över hela världen och det finns nu på 20 olika språk tack vara våra olika samarbetspartners. Varje kort ger förslag på vad den ena spelaren kan berätta om sig själv för den andra eller de andra spelarna. Spelarna turas om att dra ett kort och övar sedan på att berätta om sig själva och att lyssna på när andra berättar sina historier. Kortspelet användas i alla möjliga sammanhang, bland annat inom föreningar, på skolor, bland familj och vänner.

Hur uppstod idén till More Than One Story?

Under hösten 2011 råkade jag höra på TV den nigerianska författarens Chimamanda Ngozi Adichies föreläsning om den fara som finns när människor bara hör endast en berättelse om ett folk, om ett land, om en grupp eller om en individ (The Danger of a Single Story). Hon pratade om hur vi behöver flera berättelser om varandra för att undvika att fastna i segregation, fördomar och främlingsfientlighet. Dessa tankar inspirerade mig att utveckla en praktisk metod på hur vi kan arbeta aktivt för integration, förståelse, nyfikenhet och respekt mellan människor i olika åldrar och från olika bakgrund och kulturer. Jag arbetade tillsammans med mina kollegor och många ungdomar i Simrishamn för att utveckla kortspelet More Than One Story.

På vilket sätt är More Than One Story en bra present?

More Than One Story sprider mycket glädje. Det finns många som tar med det till en fest, högtid eller middag och använder det under kvällen för att lära känna alla närvarande på ett djupare sätt. Det är en gåva som får användning och som sprids, något som gör världen lite finare vart den än hamnar.

Berätta om ett minne från när du spelat More Than One Story!

Jag har använt More Than One Story på många olika konferenser och en gång när vi var på en festival i Pottsdam, Tyskland (Spielmarkt) , tog jag fram kortleken för att spela med 15 olika projektledare från olika länder. En kvinna från Nederländerna drog första kortet som blev:  ”Berätta om ett misstag som du har gjort.” Hon började med att skratta under två minuter och hade svårt för att berätta på grund av skratten. Med blandade ord och skrattpauser berättade hon för oss som hade blivit väldigt nyfikna om något pinsamt som hon hade gjort på festivalen tidigare under dagen. Hela rummet fylldes med skrattattacker och glädje och vi fortsatte spela i flera timmar under kvällen.

 


Oktober 2017

Vem är du?

Mark Wash, Creative Director, Apples to Pears Ltd.

Ge oss en presentation av Gift in a Tin!

Gift in a Tin är vår prisvinnande kollektion av unika presenter förpackade i fina metallådor. Lådorna tillför värde och estetik till presenten och är även bra ur miljösynpunkt då de drar ner packmaterial och är återanvändningsbara. Jag spenderar mycket av min tid med att skapa Gift in a Tin från mitt kontor i Cornwall, medan våra andra kontor finns i Cotswolds, båda är mycket fina områden i Storbritannien.

Hur uppstod idén till Gift in a Tin?

Jag experimenterade genom att ta några av våra sedan länge etablerade produkter från vårt trädgårdssortiment och packade dem i metallådor och de blev otroligt populära. Storleken på metallådan var väldigt viktigt eftersom allt skickas med post så jag ville inte ha något som var för stort. Jag testade några fler koncept och sakta men säkert har sortimentet vuxit till den breda kollektion vi erbjuder idag med teman som pyssel, bygga, leka, resa, djurliv och trädgård.

På vilket sätt är Gift in a Tin en bra present?

Personligen tycker jag inte om presenter som är packade i förpackningar som ser fina ut i butiken men när man öppnar dem upptäcker man att förpackningen mest innehåller luft. Jag tycker även att instruktionerna för många pyssel- och byggpresenter ofta inte är utförliga nog. Våra lådor är packade till bristningsgränsen så att man aldrig ska bli besviken över innehållet och vi lägger mycket tid på att skapa bra instruktioner. Våra Gift in a Tin innehåller ofta några extra detaljer inuti för att göra upplevelsen ännu bättre.

Vilken tycker du är den bästa Gift in a Tin och varför?

Vilken svår fråga! En av de första Gift in a Tin var Insektshuset och det är fortfarande en av mina favoriter. Jag gillar också Fiskehamnen då den skapades med inspiration från området där jag bor. En ny favorit kan bli vår nya Campervan byggsats, den ser lovande ut.

Vad var din favoritaktivitet när du var liten?

Jag är en sann naturälskare så växter, trädgårdsarbete och naturen var alla viktiga för mig och det är fortfarande så!

 

Se alla Gift in a Tin

 

Produkten är slut i lager. Fyll i din e-postadress nedan så kontaktar vi dig så fort den finns i lager.

E-post