• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Chilipeppar Cayenne Long Slim

Cayennepeppar, även känd som "Guinea-kryddan" eller helt enkelt "röd paprika" (särskilt i sin pulverform), är en het chilipeppar som används över hela världen för att smaksätta mat.

Artikelnr: PS1013
EAN-kod:: 8053306010206
Minsta beställning: 6 st
Finns i lager
 • Beskrivning

  Cayennepeppar, även känd som "Guinea-kryddan" eller helt enkelt "röd paprika" (särskilt i sin pulverform), är en het chilipeppar som används över hela världen för att smaksätta mat. Namnet är hämtat från staden Cayenne, Franska Guyanas huvudstad, och tros ursprungligen härröra från det karibiskt-indiska ordet kian. Cayenne säljs vanligtvis i sin malda form, antingen torkas och krossas till ett pulver eller smälts och bakas till kakor innan den mals. Cayennepeppar har också länge använts som ett örttillskott, efter att ha nämnts så långt tillbaka som på 1600-talet i Nicholas Culpepers bok Complete Herbal. Culpeper varnade för att chilin, med sina 30 000 till 50 000 Scoville-enheter, "kan visa sig vara farlig för livet"! Även om det verkar osannolikt, kommer en nypa cayenne definitivt att väcka dig!  40 fröer


 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.