• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Timjan Provence

Timjan De Provence, eller "sommartimjan", är en populär flerårig ört som är välkänd för sina kulinariska, medicinska och dekorativa användningsområden.

Artikelnr: PS1027
EAN-kod:: 8053306010435
Minsta beställning: 6 st
Finns i lager
 • Beskrivning

  Timjan De Provence, eller "sommartimjan", är en populär flerårig ört som är välkänd för sina kulinariska, medicinska och dekorativa användningsområden. Med sina små, mjuka, grågröna blad och små, rosa blommor är Thyme de Provence kryddigare än vanlig timjan och är det föredragna alternativet i det autentiska franska köket. Faktum är att det är den ledande komponenten i den berömda blandningen av torkade örter från Herbes de Provence, såväl som i Bouquet garni – ett knippe med snöre bundna örter som används för att smaksätta soppor och grytor. Timjan kan dock hittas bortom bibliotekets "matlagningsavdelning"; det har länge varit en nyckelingrediens i folkmedicinen och finns ofta upptagen i stavningshandböcker. Historiskt sett har den haft en viktig roll i synframkallande kärleksdrycker, älvor som producerar unguenter och, som botanikern Nicholas Culpeper rekommenderade, mardrömsmedel.  10 frön.


 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.