• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Kornvallmo Falling in Love

Vallmo är en av världens mest igenkännliga blommor, och deras vanliga närvaro i odlingsfält har inspirerat ett antal målningar där den klarröda färgen dominerar bilden.

Artikelnr: PS1063
EAN-kod:: 8053306010893
Minsta beställning: 6 st
Snart på lager
 • Beskrivning

  Vallmo är en av världens mest igenkännliga blommor, och deras vanliga närvaro i odlingsfält har inspirerat ett antal målningar där den klarröda färgen dominerar bilden. Sorten Falling in Love, som är ett rasval för prydnadsändamål är istället scharlakansröd, rosa, rosa- och persikofärgad halvdubbel, dubbel eller pikotee med tvåfärgad blomning. Ändå delar de den scharlakansröda vallmons koppling till sömn, hypnos och död, som går tillbaka till grekerna, som förknippade denna blomma med Morpheus, sömnens och drömmarnas gud. Senare, på 1800-talet, blev det en favorit för den prerafaelitiska estetiken.


 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.