• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Basilka Bolloso Napoletano

När du tänker på Italien tänker du kanske på ett gigantiskt, ljust grönt basilikablad på en pizza eller på en spagettirätt.

Artikelnr: PS1045
EAN-kod:: 8053306010749
Minsta beställning: 6 st
Finns i lager
 • Beskrivning

  När du tänker på Italien tänker du kanske på ett gigantiskt, ljust grönt basilikablad på en pizza eller på en spagettirätt. Tja, den basilikan är med största sannolikhet Bolloso Napoletano, en populär arvegodssort som kommer från området kring Neapel; den är väl uppskattad för den intensiva doften från sina stora, blåsiga blad. I forntida tider ansågs basilika vara en magisk växt och helig för Venus, kärlekens gudinna. Kanske är det av denna anledning som vi  i Boccaccios Decameron,  en av de märkligaste kärlekshistorierna, hittar basilikaplantan. Vi vill inte avslöja allt för mycket, men om du tar  tur till södra Italien och frågar om Elisabetta da Messina och hennes älskade Lorenzo - du kommer då med största sannolikhet att kan pekas mot en  krukbuske av doftande basilika.

 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.