• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Gurkört Blå Vit mix

Gurkört, även känd som stjärnblomma, är en ätbar prydnadsväxt och medicinsk växt, vars lovsång har sjungits av några av historiens mest kända örtläkare.

Artikelnr: PS1006
EAN-kod:: 8053306010084
Minsta beställning: 6 st
Finns i lager
 • Beskrivning

  Gurkört, även känd som stjärnblomma, är en ätbar prydnadsväxt och medicinsk växt, vars lovsång har sjungits av några av historiens mest kända örtläkare. John Gerards Herball innehåller – talesättet Ego borago, gaudia semper sedan, vilket betyder "jag, gurkört, bringar alltid mod". Och, enligt Plinius den äldre, när gurkörtsblad och kronblad sätts i vin, "gör det män och kvinnor glada och driver bort all sorg, matthet och melankoli". Med sådana beröm är det ingen överraskning att sorten Blue and White Flowered Mix har blivit en favorit inom modern mixologi, och används för att garnera cocktails som den ginbaserade Pimm's Cup.  50 frön.


 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.