• Ingen minimiorder
 • Nordens ledande presentgrossist
 • Snabb orderhantering
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Lungrot Good King Henry

Good King Henry, även känd som engelskt kvicksilver, vild spenat eller fattigmanssparris, är en ätbar växt som kan hittas både odlad och i naturen.

Artikelnr: PS1059
EAN-kod:: 8053306010862
Minsta beställning: 6 st
Finns i lager
 • Beskrivning

  Good King Henry, även känd som engelskt kvicksilver, vild spenat eller fattigmanssparris, är en ätbar växt som kan hittas både odlad och i naturen. Dess omfattande lista över vanliga namn antyder att växten var en integrerad del av den europeiska kosten innan andra, mer kända gröna bladgrödor fick människor att glömma den gode kung Henrik. Dessutom har det hårda underhållet av grönområden genom gräsklippning äventyrat växten i många områden. Nuförtiden erbjuder småskaliga lokala bönder Good King Henry igen, vilket får folk att återupptäcka denna spenatliknande smakväxt, vars ätbara unga blad kan ångas, kokas eller ätas råa i gammaldags sallader.


 • Om tillverkaren

  BRA SAKER KOMMER I SMÅ FÖRPACKNINGAR! 
  Som en hyllning till att ’bra saker kommer i små förpackningar’ är Piccolo Seeds den självklara produkten för stads-odlare med utrymmesbrist men också för entusiasten med gröna fingrar. Deras iögonfallande design bjuder på flera varianter av kompaktväxande grönsaker, bär, örter och ätbara blommor, speciellt utvalda för odling på balkong, i uterum, på terrassen eller den lilla trädgården. Piccolo’s fröer är omsorgsfullt utvalda, GMO fria och utan kemisk behandling. De vackra färgglada frö-förpackningarna är gjorda  av hållbara och helt återvinningsbara material. En fin present för vilken odlare som helst och även en samtida målgrupp med gröna fingrar. Användarvänliga tips inuti förpackningen som ger odlare såväl nybörjare som erfaren, möjlighet att skapa en vacker liten odling.